PR-Sigurnost na međunarodnom sajmu sigurnosti i zaštite Dubai 2024

//PR-Sigurnost na međunarodnom sajmu sigurnosti i zaštite Dubai 2024

PR-Sigurnost na međunarodnom sajmu sigurnosti i zaštite Dubai 2024

Dubai World Trade Centar bio je dom 25. jubilarnog izdanja popularnog Interseca, međunarodnog sajma sigurnosti i zaštite. Direktor agencije PR-Sigurnost d.o.o. Bugojno, gosp.Đemal Morina, ove godine je imao priliku da svjedoči jednom zaista impozantnom okupljanju stručnjaka i prezentaciji mnoštva novih tehnologija i ideja.

Jedan od najvažnijih svjetskih sajmova u industriji fizičke i tehničke zaštite, cyber sigurnosti te zaštite od požara i zaštite na radu – Intersec – održan je od 16. do 18. januara u World Trade Centru u Dubaiju. Sajam je bio prava riznica inovacija, okupivši čak 1.050 izlagača iz više od 60 zemalja. Ova impresivna brojka predstavlja povećanje od 20% u odnosu na prošlu godinu, što jasno ukazuje na rastući interes za ovom industrijom na Bliskom Istoku.

 

Baština inovacija

Intersecove konferencije obilovale su debatama o globalnoj sigurnosti i zaštiti od požara. Stručnjaci iz ovih oblasti fokusirali su se na budućnost sigurnosti, prilagođavanje evoluirajućim prijetnjama i promovisanje sigurnosti kao glavne poslovne strategije. Na konferenciji o cyber sigurnosti predstavljene su napredne tehnologije i globalna partnerstva koja će oblikovati budućnost cyber sigurnosti. Konferencija o vatrogasnoj i spasilačkoj opremi, organizirana u saradnji s Civilnom odbranom Dubaija, obradila je izazove i inovacije u vatrogasnim i hitnim uslugama. Na konferenciji o sigurnosti i zdravlju istražena je dinamika industrije sigurnosti, s posebnim naglaskom na vodeću ulogu UAE-a u podizanju standarda zaštite na radu.

Dodjela Intersec nagrada za 2024. godinu bila je važan trenutak događaja, slaveći izvrsnost u sigurnosti i zaštiti u 13 kategorija. Na ceremoniji su nagrađeni iznimni doprinosi industriji, pružajući prestižnu platformu za priznanje.

Završetkom Interseca ostavljena je neizbrisiva baština inovacija, saradnje i izvrsnosti u industriji sigurnosti i protivpožarne zaštite. Sajam je potvrdio svoju ulogu predvodnika u industriji i ključne platforme za oblikovanje budućnosti sigurnosnih tehnologija. Utjecaj Interseca nesumnjivo će odjekivati ​​u industriji, nadahnjujući nove inovacije i saradnje u godinama koje dolaze.

izor www.asadria.com

FOTO- PR-Sigurnost

 

By |2024-04-01T13:31:40+00:00April 1st, 2024|Novosti|